elleboogklachten

Door de directe beeldvorming van echografie kan de diagnose specialistisch worden gesteld.
Mogelijke oorzaken van schouderklachten zijn:

  • Peesontsteking/tenniselleboog
  • Golferselleboog
  • Loose bodies

Peesontsteking/Tenniselleboog

Een tenniselleboog is een overbelasting van de aanhechting van de onderarmspieren. Deze spieren raken overbelast door een combinatie van een grijpbeweging met de hand en een draaibeweging van de onderarm. Aangezien deze beweging zich vaak voordoet bij het tennissen wordt het een tenniselleboog genoemd. Dit is in veel gevallen zeker niet de oorzaak.

SYMPTOMEN

Pijnklachten begeven zich aan de buitenzijde van het ellebooggewricht en kunnen soms uitstraling geven naar de onderarm, pols en zelfs de hand. Stijfheid ter plaatse van de aanhechting (buitenzijde elleboog) komt ook geregeld voor.

ECHO

ECHO

Een ontsteking (tenniselleboog) van de peesaanhechting is helder in beeld te krijgen met echografie.

AFSPRAAK MAKEN

Je wilt graag een echo van de elleboog om te beoordelen wat er aan de hand is? Maak dan een afspraak bij Echografie Nijmegen

Golfers elleboog

Een golferselleboog is een overbelasting van de spieren die de pols buigen en hierdoor ontstaat een irritatie of ontsteking van de pezen van deze spieren die aanhechten aan de binnenkant van de elleboog (mediale epicondyl). Deze spieren zijn verantwoordelijk voor het buigen van de pols, tillen en grijpen. De sporter heeft pijn aan de binnenzijde van de elleboog en soms ook bij de pols. De pijn kan uitstralen naar de onderarm of de bovenarm. De pijn wordt erger bij belasten zoals bijvoorbeeld tillen. De pijn kan acuut optreden, echter meestal ontstaat de pijn geleidelijk als gevolg van overbelasting door veel herhaalde bewegingen.

SYMPTOMEN

Pijnklachten maar ook stijfheid aan de binnenzijde van het ellebooggewricht soms met uitstraling naar onderarm of bovenarm.

ECHO

ECHO

Net als bij de tenniselleboog kunnen de pezen van desbetreffende spieren goed in beeld worden gebracht om een juiste diagnose te kunnen stellen.

AFSPRAAK MAKEN

Je wilt graag een echo van de elleboog om te beoordelen wat er aan de hand is? Maak dan een afspraak bij Echografie Nijmegen

Loose bodies

Loose bodies zijn ‘losse stukjes’ die in het gewricht zitten en pijnklachten kunnen veroorzaken of een bepaalde mate van bewegingsbeperking. het kan gaan om losse botfragmenten aan bijvoorbeeld de achterzijde van het elleboog gewricht.

SYMPTOMEN

Ontstekingspijn wat zich uit in zwelling rondom de elleboog, warmte en eventuele roodheid. Bewegingsbeperking kan optreden en bij bepaalde bewegingen felle pijn.

ECHO

ECHO

Loose bodies kunnen in het ellebooggewricht kunnen goed in beeld worden gebracht en daarmee een hoop van uw klachten verklaren.